O NAMA

Sportsko rekreativni centar “Bijeli vrh”

Adresa: Senjska 48, Vrhovine
OIB: 62457628044
Osnivač ustanove: Općina Vrhovine

Kako je nastala ideja.

U potrazi za načinom poboljšanja životnih prilika svojih stanovnika, Općina Vrhovine u suradnji s udrugom „Rudopolje Moje“ pokrenula je projekt „SRC Bijeli Vrh“.

Malo o našem projektu…

Izgradnja i projektiranje Zip Line-a Pazi Medo je bila pravi izazov. Ukupna dužina čeličnog užeta je 1700 m i to ga čini jednim od najdužih zip lineova iz jednog komada u Europi.

Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h , ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. U slučaju jakog vjetra ili kiše prisiljeni smo prekinuti spuštanja, zato uvijek provjerite vremensku prognozu prije rezerviranja leta ili nas kontaktirajte direktno.

Dolazna platforma je sagrađena od preko 150 m3 armiranog betona i 100 m3 drvne građe. Nije to samo sletište zip linea, to je sada i predivan vidikovac s pogledom na 3 doline u okolici. Sada možete popiti piće i uživati u predivnom pogledu nakon vašeg leta.

Rudopolje Moje

Želja nam je pružiti priliku mladim ljudima da ostanu u Lici, te da kroz ovakve aktivnosti privučemo posjetitelje kako bi imali priliku upoznati ljepote Like.

Zašto?

Budući da smo i sami ljubitelji prirode i pustolovnih aktivnosti, odlučili smo se upravo za projekt koji vrednuje prirodne ljepote.

Gdje je SRC Bijeli Vrh?

SRC Bijeli Vrh nalazi se na zapadnoj granici NP Plitvička jezera, 20 km od državne ceste A1 i površinom obuhvaća oko 100 ha sportsko – rekreativnih zona.
Blizina NP Plitvička Jezera, NP Sjeverni Velebit i rijeke Gacke, čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu.

Snovi se napokon ostvaruju!

Otvorenjem prve linije Zipline-a „Pazi Medo“ možemo reći da je projekt zaživio i da se naši snovi napokon ostvaruju.

To nije sve!

Osim Zipline-a do sada smo realizirali i nekoliko manjih projekata:
Izradili smo i označili biciklističke karte, izgradili Disc golf igralište i stijenu za penjanje, uredili i registrirali para – jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta, te izradili svu potrebnu projektnu dokumentaciju.

Uskoro…

Završetak projekta SRC Bijeli Vrh planiran je kroz više faza, te će po završetku sadržavati:
Tri hostela, skijalište sa 5 km staza koje će preko ljeta služiti kao downhill staze za bicikle i kao polazna točka Zipline-a dužine 2950 m., te Air Bike dužine 1250 m.

Skip to content